Wat is Fysiopilates?

Wat is fysiopilates?

Fysiopilates is een ‘inspannende ontspanningstraining’. Centraal staat het trainen van de houding, coördinatie, kracht, flexibiliteit, ontspanning en ademhaling.

Fysiopilates biedt een gestructureerde work-out waarbij gebruik gemaakt wordt van de eigen lichaamsweerstand. Het hele lichaam wordt getraind. Er is speciale aandacht voor de spieren van de bekkenbodem, buik en rug en een ontspannen ademhaling. Zo wordt de rompstabiliteit getraind, ook wel ‘core’ genoemd, die het totale bewegen ondersteunt. Een goede ‘core’ vermindert de kans op klachten of blessures.

De oefeningen worden op een mat gegeven waarbij vloeiend en soepel bewogen wordt met een ontspannen, bewuste ademhaling en een goede focus. Zowel oppervlakkige als dieper gelegen spieren worden getraind. Er wordt gelet op een juiste lichaamshouding en een correcte uitvoering van de oefeningen. De lichaamsbewustwording en lichaamscontrole zullen verbeteren. De focus tijdens het oefenen geeft ontspanning en vermindert stress. Fysiopilates geeft plezier in bewegen, de lessen maken je soepel, ontspannen, vitaler en energieker!

Voor wie?

Door mijn paramedische kennis als oefentherapeut Mensendieck is Fysiopilates heel geschikt voor mensen met rugklachten, nek- en schouderklachten, heup- en knieklachten, artrose en osteoporose. Persoonlijke, professionele aandacht kenmerkt mijn lessen. Dit maakt fysiopilates uniek!

Er wordt getraind op matten in groepen van maximaal 10 mensen. Bij lichamelijke klachten is een korte intake wenselijk voor aanvang van de training. Iedereen doet op zijn/ haar eigen niveau mee.

Waar en wanneer?

Buurthuis ’t Ambacht

Glazenierstraat 1

1825 BR Alkmaar

Dinsdagochtend van 9:00-10:00 uur

Dinsdagochtend van 10:00-11:00 uur

De lessen lopen van september t/m juni.

Inlichtingen:

Lucienne de Jong, oefentherapeut Mensendieck

Tjalkstraat 6

1826 DT Alkmaar

Tel.: 06-49635120

Tel. op maandag en vrijdag: 072-5612161

oefentherapielucienne@gmail.com